Η Ελλάδα του κορονοϊού άλλαξε, πιστεύει στον εαυτό της και πρέπει να αδράξει την ευκαιρία…

0

Από τις αρχές Μαρτίου ζούμε και στην Ελλάδα «παρέα» με τον κορονοϊό, με την κυβέρνηση να παίρνει κλιμακούμενα και πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού, προκειμένου να αποτρέψει τη διασπορά του γρήγορα μεταδιδόμενου ιού. Το γεγονός αυτό άλλαξε άρδην τη ζωή και την καθημερινότητά μας, πράγμα το οποίο μας πήρε είναι η αλήθεια κάποιο διάστημα για να το συνειδητοποιήσουμε και να το δεχθούμε, όμως τελικά το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων κατάλαβε και έδειξε τη δύναμη και την διάθεση να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

Ειδικά το Πάσχα που ζήσαμε, ήταν πραγματικά μια εμπειρία πέρα και πάνω από αυτά που πιστεύαμε ότι θα ζήσουμε, όπως πέρα και πάνω απ’ όλες τις προσδοκίες ήταν η υπευθυνότητα που έδειξε το σύνολο του πληθυσμού, με αποτέλεσμα οι ξένοι να εκφράζουν τον θαυμασμό τους τόσο για την άμεση αντίδραση των κυβερνώντων, όσο και για την πειθαρχία των Ελλήνων που έγιναν παράδειγμα προς μίμηση. 

Πραγματικά, όπως είπε εύστοχα και ο Διονύσης Σαββόπουλος, αυτό το Πάσχα ήμασταν όλοι πιο κοντά παρά το γεγονός ότι ο καθένας ήταν στο σπίτι του και στο μπαλκόνι του. Ήμασταν όλοι μια γροθιά απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, δείχνοντας τι μπορούμε να πετύχουμε όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι. 

Η ελπίδα, που μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και για όλους μας, είναι για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία πολλά χρόνια, κοντά στο να μετατραπεί σε πραγματικότητα, αρκεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να αξιοποιήσει αυτή την ομοψυχία, την δύναμη και τις δυνατότητες του ελληνικού λαού. Το μέλλον μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερο και όλοι χρόνια μετά, να λένε πως μια πανδημία αποτέλεσε την αφορμή για να έρθουν οι πολιτικοί και η πολιτική, σε άμεση επαφή με τον λαό και ο λαός με την υπευθυνότητά του.

Οι συνέπειες της κρίσης που δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί ο κορονοϊός στην οικονομία θα είναι σίγουρα μεγάλες, όμως η αξιοποίηση της εμπειρίας από την αντιμετώπιση του, που δεν έχει ακόμα τελειώσει, μπορεί να κάνει τη χώρα μας διαφορετική στο κατώφλι του 2021 και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση που έκανε και πάλι την Ελλάδα ελεύθερο κράτος.

Τότε, το 1821, κάποιοι που δεν είχαν ελπίδες πήραν τα όπλα μόνοι τους και πολέμησαν ενάντια σε κάθε πιθανότητα, που δεν είχαν, για να πετύχουν την ελευθερία τους και το πέτυχαν. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που άλλαξε μετά την σκληρή κρίση, και την όχι απόλυτη σε έκταση αλληλεγγύη από τους εταίρους της, όπως και τότε, και ιδιαίτερα από τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε, αλλά και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε με μια ηγεσία που μεγάλωσε τις προσδοκίες μας από αυτήν αλλά και από όλους εμάς, που δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι εκτιμώντας την ειλικρίνεια και την προσπάθεια μιας πολιτείας που ποτέ πριν δεν είχε δείξει σε τέτοιο ότι μπορούμε να την εμπιστεύομαστε απόλυτα.  

Μπορούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πολίτες και ηγεσία να πετύχουμε, πράγματα που θα γράψουν πραγματικό success story. Είναι στο χέρι μας… Είναι στο χέρι του σημερινού πρωθυπουργού κυρίως, αλλά και της υπευθυνότητας που μπορεί και πρέπει να δείχνει η αντιπολίτευση, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει όλοι να έχουν την Ελλάδα και τους Έλληνες και όχι την καρέκλα της εξουσίας… Και όποιος είναι ειλικρινής, ικανός και αξίζει, τότε οι πολίτες θα τον στέλνουν σε αυτήν.

Κοινοποίσηση

About Author

Comments are closed.