Γιατί εξαρτάται από εμάς πόσο θα κρατήσει η κρίση του κορονοϊού

0

Το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ δεν είναι μια αστεία προτροπή. Έγινε για να προστατέψει τον καθένα και την καθεμία μας από την μετάδοση του κορονοϊού, ο οποίος μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία και μάλιστα από ανθρώπους που είναι φορείς του, χωρίς να έχουν συμπτώματα και έτσι καθώς νιώθουν καλά κυκλοφορούν ανάμεσα σε φίλους, σε συγγενείς, σε γνωστούς, σε συναδέλφους και τον μεταδίδουν.

Το μεγαλύτερο όπλο αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς δεν υπάρχει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο ή εμβόλιο, είναι η αποφυγή των επαφών και των συγκεντρώσεων πολλών ατόμων σε κοντινή απόσταση. 

Το να μείνουμε στο σπίτι αποκλείει τον ιό από το να βρίσκει νέους ξενιστές, γεγονός που καθυστερεί τη μετάδοση του και δίνει έτσι τη δυνατότητα στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει με έγκαιρο και σωστό τρόπο τα περιστατικά, καθώς δεν αυξάνεται θεαματικά ο αριθμός των κρουσμάτων.

Σε αυτό βοηθά το να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, μας δίνει χρόνο να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό, να τον καθυστερήσουμε και τελικά να τον νικήσουμε, με την ανακάλυψη από τους επιστήμονες του φαρμάκου ή του εμβολίου για το οποίο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει ουσιαστικά εγκληματεί έναντι των δικών του ανθρώπων πρώτα και μετά έναντι του κοινωνικού συνόλου. Ευτυχώς οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο και πειθαρχούν στα μέτρα, όμως για τους λίγους που δεν θέλησαν να φανούν υπεύθυνοι και ξεχύθηκαν με παρέες σε πάρκα, πλατείες, παραλίες, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει το μέτρο της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας.

Όλοι πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ως υπεύθυνοι πολίτες και μέλη του συνόλου αυτού. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Από εμάς εξαρτάται το ποσό θα κρατήσει αυτή η κρίση.

Μπορείτε να δείτε το πόσο σταματά την μετάδοση του κορονοϊού το να μείνουμε στο σπίτι, στο γράφημα που δημοσίευσε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος:

Η μείωση της επαφής με άλλους έριξε την μεταδοτικότητα από τα 406 άτομα σε 2,5 #ΜΕΝΟΥΜΕ_ΣΠΙΤΙ και ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
https://youtu.be/hOx0qvNOmtg
Κοινοποίσηση

About Author

Comments are closed.