Ανευθυνότητα που σκοτώνει, απειθαρχία και δήθεν μαγκιά…

0

Του Γιάννη Γιαννόπουλου

Παρακολουθούσα σήμερα το βράδυ σε δελτίο ειδήσεων την εικόνα ανευθυνότητας χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι είτε δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους, είτε πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι απέναντι στον κορονοϊό.

Είναι οι ίδιοι μάλλον, που θα έλεγαν πριν από λίγο καιρό ότι η κυβέρνηση και το δημόσιο σύστημα υγείας, θα πρέπει να πάρουν μέτρα για την αποτροπή προβλημάτων από τον COVID19 που φαινόταν να έρχεται.

Η κυβέρνηση άρχισε λοιπόν να παίρνει μέτρα, να οργανώνει το σύστημα υγείας και να  ενημερώνει προς κάθε κατεύθυνση για την μεταδοτικότητα του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως όλοι αυτοί στον κόσμο τους, χωρίς να τηρούν οτιδήποτε και χωρίς να νοιάζονται, παρά μόνο για το πως δεν θα χαλάσει η καθημερινότητα που είχαν.

Μετά το πρώτο θύμα ήρθε το κλείσιμο των σχολείων, με την ελπίδα να πάρουμε το μήνυμα όλοι και όχι μόνο η εκπαιδευτική κοινότητα. Άλλοι το πήραν, οι περισσότεροι όμως βγήκαν μαζικά στις καφετέριες ο ένας δίπλα στον άλλο, στις πλατείες δίπλα, δίπλα στα παγκάκια, ενώ την ίδια ώρα τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα, νόμιζαν απλά ότι κάνουν διακοπές και βγήκαν για παιχνίδι σε κάθε γωνιά, μαζί πολλές φορές και με τους γονείς τους, οι οποίοι έκαναν ρε παιδί μου και μια βόλτα για να ξεσκάσουν…

Η εικόνα αυτή τρομοκράτησε τους ειδικούς και την κυβέρνηση που έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο για το κλείσιμο των καφέ, των μπαρ, των γυμναστηρίων, των εστιατορίων, των κέντρων διασκεδάσεως κ.α. με την πίστη ότι αυτή τη φορά το σοκ θα τους κάνει να καταλάβουν τι τρέχει. «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» λέει ο λαός μας. Κανένα αποτέλεσμα όπως φάνηκε από τις σημερινές εικόνες στη Βουλιαγμένη, στις παραλίες γενικά και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Παραλία Θεσσαλονίκης

Η απόλαυσή μας να είναι καλά και ποιός κορονοϊός… ωχαδερφισμός, ανευθυνότητα και ψευτομαγκιά βαρέων, βαρών του τύπου «εμείς δεν φοβόμαστε ρε…»

Τελικά  στη χώρα που η ελευθερία γίνεται ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις, ασυδοσία, δεν υπάρχει κανένα αίσθημα ευθύνης, αν όχι για το γενικότερο σύνολο βρε παιδιά για τους ανθρώπους του δικού τους περιβάλλοντος, για τα παιδιά τους, για τους γονείς και τους συγγενείς τους.

Βουλιαγμένη

Πρέπει δηλαδή να έχει ο καθένας από έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι του για  να τον επιτηρεί; Πράγμα που θα γίνει, να είστε σίγουροι, εάν συνεχίσουν έτσι, χωρίς συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω τους. Όπως φαίνεται για να συνετιστούν θα πρέπει να απαγορευτεί γενικά η έξοδος από τα σπίτια και να βγαίνει ο καθένας μόνο με άδεια, όπως έγινε στην Κίνα και όπως γίνεται τώρα και στην Ιταλία, γιατί μάλλον θεωρούν την εθελούσια παραμονή στο σπίτι, μέτρο που δεν τους αφορά…

Και δεν σταματά εδώ η ανευθυνότητα που βλέπουμε. Μόνο την Κυριακή είχαμε τον εντοπισό και την σύλληψη 45 καταστηματαρχών που αψήφισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, το οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση ως μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πόση ανευθυνότητα ποια; Μέχρι πόσα φέρετρα και πόσα θύματα μπορούμε να άντέξουμε για να μην αυτοπεριοριστούμε για λίγο διάστημα;

Συνέλθετε πριν να είναι αργά για όλους μας. Η Κίνα μπορεί να μας φαινόταν μακριά πριν απο ενάμιση μήνα, όμως έχει έρθει κοντά, δίπλα μας και λέγεται Ιταλία και οι νεκροί είναι εκατοντάδες κάθε ημέρα και τα νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους, με αποτέλεσμα στις ΜΕΘ να μπαίνουν μόνο όσοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν. Και σε ένα σύστημα υγείας κατά πολύ ανώτερο του δικού μας. Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε ότι ο κορονοϊός σκοτώνει; Τι άλλο;

Κοινοποίσηση

About Author

Comments are closed.