Ηλιούπολη: Θέμα με την εισόδο Δημοσιογράφου στο γήπεδο προκαλεί παρέμβαση ΕΣΗΕΑ – Ανακοίνωση και από τον Γ.Σ.Η.

0

Θέμα δημιουργήθηκε με την είσοδο δημοσιογράφου στον αγώνα Ηλιούπουλη – Ρουφ, ο οποίος έκανε καταγγελία στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η οποία έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ κ. Π. Δημητρίου, με κοινοποίηση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Από την άλλη πλευρά είχαμε ανακοίνωση και από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Γ.Σ. Ηλιούπολης για το θέμα. Αναλυτικά:

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ) κ. Παναγιώτη Δημητρίου απέστειλε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά από απαράδεκτο συμβάν στο γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου δεν επετράπη η είσοδος σε συνάδελφο δημοσιογράφο, προκειμένου να καλύψει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ηλιούπολης και ΠΑΟ Ρουφ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απεστάλη,η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είναι το εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

                   Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, στον αγώνα του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΑ μεταξύ των ομάδων Ηλιούπολης και ΠΑΟ Ρουφ στο γήπεδο της Ηλιούπολης, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε δημοσιογράφους, οι οποίοι ήταν εντεταλμένοι να καλύψουν τον συγκεκριμένο αγώνα για τις εφημερίδες τους. Παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων, οι οποίοι επέδειξαν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες, δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο γήπεδο, καθώς τους ειπώθηκε ότι: «στην Ηλιούπολη πληρώνει κι ο Θεός». Τέλος, οι συνάδελφοι, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δημοσιογραφικό τους καθήκον, αναγκάστηκαν να πληρώσουν εισιτήριο. Πρόκειται για αχαρακτήριστη συμπεριφορά, η οποία δεν έχει προηγούμενο και για το λόγο αυτό σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

          Οι δημοσιογράφοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση παντού, προκειμένου να μπορούν να ασκούν το λειτούργημά τους και να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό. Η πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους είναι ελεύθερη σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, πόσω μάλλον στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

          Σας καλούμε να ενημερώσετε αμέσως όλα τα αθλητικά σωματεία που περιλαμβάνονται στην Ένωσή σας για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δημοσιογράφους, προκειμένου το θλιβερό αυτό γεγονός να μην επαναληφθεί. Η ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση. Όσοι ορθώνουν εμπόδια στην ενημέρωση παραβαίνουν τον νόμο και εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα.»

 Η ανακοίνωση του Γ.Σ. Ηλιούπολης

«Με έκπληξη μας διαβάσαμε την καταγγελία δημοσιογράφου της εφημερίδας “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” για δήθεν απαγόρευση εισόδου του στο Α’ Δημοτικό Γήπεδο Ηλιούπολης, στις 9/2/2020 στον αγώνα Γ.Σ Ηλιούπολης – ΠΑΟ Ρουφ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος καταγγέλλει πως στερήθηκε 5 ολόκληρα ευρώ για να παρακολουθήσει έναν αγώνα μιας ερασιτεχνικής ομάδας, της οποίας κύρια πηγή εσόδων είναι τα εισιτήρια. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται, 9 συνάδελφοι από τοπικά και αθλητικά ΜΜΕ του που βρέθηκαν στο γήπεδο, -προς τιμή τους- πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριό τους, χωρίς να δείξουν ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ ή ΕΣΠΗΤ, τιμώντας το επάγγελμα τους και την ομάδα και στηρίζοντας έμπρακτα ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Στην Ηλιούπολη, ακόμα και οι επιχειρηματίες που έχουν προσφέρει στην ομάδα χιλιάδες ευρώ, πληρώνουν το εισιτήριο τους κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα μέλη ΔΣ και τα στελέχη της ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι όψιμοι υποστηρικτές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που ουδέποτε έχουν ασχοληθεί με την Ηλιούπολη, βρήκαν ευκαιρία να τρυπώσουν δωρεάν στο γήπεδο μεταξύ 800 φιλάθλων που πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριο τους, μεταξύ των οποίων αιρετοί του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η διοίκηση του ΓΣΗ προτίθεται να επιστρέψει το ποσό των 5 ευρώ στον δημοσιογράφο και την εφημερίδα, ωστόσο κάνει σαφές το εξής:

Κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο δωρεάν.»

Κοινοποίσηση

About Author

Comments are closed.