Ανησυχία στην τουριστική αγορά της χώρας μας για τις συνέπειες από την κατάρρευση της “Thomas Cook”

0

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στην τουριστική αγορά της χώρας μας η κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού «Thomas Cook» για τις συνέπειες που θα έχει καθώς διαχειριζόταν πολλά καταλλύματα στη Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και συμβόλαια που κανένας δεν ξέρει πως θα καλυφθούν μετά το «σκάσιμο» της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να πάρει μέτρα για να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα πληγούν από το γεγονός αυτό.

Επίσης η κυβέρνηση δραστηριοποιείται έντονα προκειμένου να τακτοποιηθεί και το θέμα των χιλιάδων εγκλωβισμένων τουριστών που βρίσκονται στη χώρα  μας και όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αγγίζουν σε αριθμό τους 50.000, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται στην Κρήτη, ενώ σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο ο αριθμός φτάνει τους 3 και 4 χιλιάδες αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις ξένες κυβερνήσεις οργανώνει την επιστροφή στις πατρίδες τους, ενώ όλα τα έξοδα από σήμερα και για όσες ημέρες φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία που βρίσκονται θα καλυφθούν πλήρως από την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει την «Thomas Cook», όπως βέβαια και ο επαναπατρισμός τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου αναμένεται μέσα στο επόμενο τριήμερο να αναχωρήσουν από τη χώρα μας περίπου 22.000 τουρίστες.

Όσον αφορά τώρα τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές αλλά και όσοι Έλληνες εργαζόμενοι μένουν της «Thomas Cook»στην χώρα μας μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά.

Κοινοποίσηση

About Author

Comments are closed.