Αρχική ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ηλιούπολη: “Ποτάμια” οι δρόμοι σε αρκετά σημεία της πόλης – “λίμνη” στο...

Ηλιούπολη: “Ποτάμια” οι δρόμοι σε αρκετά σημεία της πόλης – “λίμνη” στο γήπεδο

299

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία «Ετεοκλής» στα νότια προάστια, μεταξύ των οποίων και στην Ηλιούπολη, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πολλά σημεία σε «ποταμούς» για αυτοκίνητα και πεζούς οι οποίοι προσπαθούσαν να τους διασχίσουν. Τόσο στη Λεωφόρο Ειρήνης, όσο και στην Λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης στο γήπεδο της πόλης, λίγο πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ηλιούπολη – Παπάγος είχε δημιουργηθεί μια λίμνη γύρω από τον αγωνιστικό χώρο καθώς οι σχάρες απορροής έχουν πολύ καιρό να καθαριστούν και έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί από διάφορα χόρτα που έχουν φυτρώσει επάνω τους.

Λεωφόρος Ειρήνης – Φωτογραφία: Γεωργία Πουλάκη

Όπως φάνηκε τα αντιπλημμυρικά έργα της προηγούμενης περιόδου στο κέντρο της πόλης είτε δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, είτε δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν τη δημιουργία μικρών ποταμών σε σημεία όπως η Λεωφόρος Ειρήνης, μπροστά από τον δημοτικό κινηματογράφο, αλλά και η Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα, λίγο πριν την πλατεία Κανάρια και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα πλησίον της πλατείας Κανάρια – Φωτογραφία: Άγγελος Κάνδηλας

Του λόγου το αληθές δείχνουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν και η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για τα συγκεκριμένα σημεία, δηλαδή τουλάχιστον να καθαριστούν οι είσοδοι των αγωγών ομβρίων υδάτων, ενώ και στο γήπεδο θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για να γίνεται σωστά η απορροή των υδάτων. Σίγουρα ο όγκος του νερού της βροχής που έπεσε ήταν μεγάλος, όμως με έγκαιρες παρεμβάσεις θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα πλησίον της πλατείας Κανάρια – Φωτογραφία: Άγγελος Κάνδηλας
Γήπεδο Ηλιούπολης – Φωτογραφία: dday.gr
Λεωφόρος Ειρήνης – Φωτογραφία: Γεωργία Πουλάκη

Σχόλια Facebook