Αρχική ΔΗΜΟΙ Ηλιούπολη: Διαμαρτυρία για την ασφάλεια των μαθητών του 6ου Δημοτικού

Ηλιούπολη: Διαμαρτυρία για την ασφάλεια των μαθητών του 6ου Δημοτικού

387

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Αγησιλάου και Αστυδάμαντος στην Ηλιούπολη, έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο της πόλης και από supermarket, στο χώρο που χθες (8/9) έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος όταν το φορτηγό με το οποίο έκανε την τροφοδοσία άρχισε να κινείται και παρέσυρε τον οδηγό του ο οποίος προσπάθησε να το σταματήσει.

Η διαμαρτυρία έγινε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα παιδιά τις ώρες που προσέρχονται και αποχωρούν από το σχολείο. 

Ο σύλλογος ζητά από τη συγκεκριμένη επιχείρηση να μην γίνονται φορτοεκφόρτωσεις κατά τις ώρες αυτές, έτσι ώστε να προστατευτούν τα παιδιά από ένα περιστατικό όπως το χθεσινό που ο οδηγός έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σταματήσει το ανεξέλεγκτο φορτηγό. 


Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος προανήγγειλε και τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ επικοινώνησε και με την ιδιοκτησία του supermarket. Αναλυτικά ο Δήμος Ηλιούπολης ανέφερε σε ανακοίνωση του:

«ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Σήμερα (8/10) το πρωί σε γνωστό Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, οδηγός φορτηγού τροφοδοσίας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν συνεθλίβη από το ίδιο του το όχημα, κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Ο Δήμαρχος και οι συναρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχοι κκ Ι. Αντζινάς και Κ. Σεφτελής, βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, ενημερώθηκαν από τις αρχές για τις συνθήκες του και συνομίλησαν με τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Υπήρξε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον ιδιοκτήτη του Σούπερ Μάρκετ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι για περιορισμό του κινδύνου μέχρι την οριστική λύση, θα γίνεται η τροφοδοσία του καταστήματος μόνο με μικρά κλειστά βαν αντί των μεγάλων φορτηγών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει επιτόπου κοινή συνάντηση Δήμου και εταιρείας, για την αναζήτηση κατάλληλης τεχνικής λύσης, την οποία η εταιρεία θα υποστηρίξει με κάθε μέσο.

Για την Νέα Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης η ανθρώπινη ζωή και η ποιότητα ζωής των Δημοτών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και γι αυτό το λόγο:

• Δόθηκε εντολή στον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να διενεργήσει σήμερα αυτοψία και να εισηγηθεί άμεσα λύσεις διευθέτησης της κίνησης πεζών και αυτοκινήτων στο σημείο αυτό και στην γύρω περιοχή, για να μη θρηνήσει θύμα καμία άλλη οικογένεια στο μέλλον.

• Ξεκινά επανεξέταση του καθεστώτος νομιμότητας, στάθμευσης προμηθευτών και πελατών, ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και γενικά του τρόπου λειτουργίας σε όλα τα καταστήματα, που δημιουργούν κυκλοφοριακή όχληση στην πόλη.

• Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ειδική Απόφαση, που θα καθορίζει το ωράριο και τους όρους τροφοδοσίας των Σούπερ Μάρκετ, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε έως τώρα από την προηγούμενη Διοίκηση..

• Θα συμμετέχει στην κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 9/10/2019 στις 8:30 πμ, ενώνοντας την φωνή της με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του γειτονικού 6ου Δημοτικού Σχολείου, που ως γνωστόν καθημερινά βιώνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

• Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της και όπως έχει ήδη δείξει στην πράξη, θα συνεργαστεί στενά με όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

• Οι πόρτες του Δήμου είναι πλέον και θα παραμείνουν διάπλατα ανοιχτές στον Πολίτη και τους φορείς της πόλης.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η ζωή, η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια όλων των Δημοτών!»

Σχόλια Facebook