Αρχική ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η νέα ταυτότητα με app στο κινητό

Η νέα ταυτότητα με app στο κινητό

139

Μορφή πιστωτικής κάρτας θα έχει η νέα ταυτότητα, στην οποία το βασικό στοιχείο θα είναι ο ενιαίος αριθμός που θα καταργήσει ουσιαστικά όλους τους άλλους αριθμούς που χρησιμοποιούμε, ενώ θα μπορούμε να την έχουμε και ως εφαρμογή στο κινητό μας τηλέφωνο. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είπε μεταξύ άλλων:

«Η νέα ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και θα περιλαμβάνει και έναν αριθμό, ο οποίος είναι ο ενιαίος αριθμός που πλέον θα χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, θα υπάρχει μια εφαρμογή στο κινητό, όπου θα μπορείς να έχεις την ταυτότητά σου και εκεί. Άρα θα μπορείς να κουβαλάς το κινητό σου αντί για την ταυτότητά σου».

Όσον αφορά το κόστος των νέων ταυτοτήτων, τόνισε ότι «έχουμε κρατήσει το ίδιο κόστος και προσθέσαμε μια σειρά από πράγματα μέσα στον υφιστάμενο διαγωνισμό. Πρώτον, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να πάμε σε καλύτερες λύσεις σχετικά με τη φωτογραφία, δηλαδή έγχρωμη και υψηλής ασφάλειας. Δεύτερον, προσθέσαμε ψηφιακή υποδομή, δηλαδή να μπορώ να έχω πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες από το σπίτι μου. Αυτό όλο έγινε με ακριβώς το ίδιο κόστος, δεν ανέβηκε ούτε ένα σεντ παραπάνω».

Πηγή: Οδηγός του Πολίτη 

Σχόλια Facebook