Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η νέα κανονικότητα, οι κανόνες και τα τσουχτερά πρόστιμα που την συνοδεύουν

Η νέα κανονικότητα, οι κανόνες και τα τσουχτερά πρόστιμα που την συνοδεύουν

332

Μπορεί από αύριο, 4 Μαΐου, να επανέρχεται μια κάποια κανονικότητα με την μερική άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν αυστηρές ποινές για τα μέτρα που από τις 6 το πρωί θα ισχύσουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις επιχειρήσεις που ανοίγουν και στις εκτός περιφέρειας μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση η  χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και στα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική και θα ελέγχεται η εφαρμογή του μέτρου, με στόχο να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και η μετάδοση του ιού που μια νέα εξάπλωση του από μη τήρηση των κανόνων θα οδηγήσει σε αυτή την περίπτωση σε επιστροφή μέτρων περιορισμού και νέο κλείσιμο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Τα νέα βαριά πρόστιμα 

  • Σε όσους δεν τηρήσουν το μέτρο της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
  • Σε όσους δεν τηρήσουν το μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο.
  • Πρόστιμο 5.000 ευρώ θα επιβληθεί σε αυτούς που θα σπάσουν την καραντίνα.
  • Πρόστιμο 300 ευρώ θα επιβάλλεται σε όποιον προσπαθήσει να μετακινηθεί εκτός της περιφέρειας στην οποία διαμένει (Μέχρι τις 18 Μαΐου).
  • Για τις επιχειρήσεις που θα αγνοήσουν τον κανόνα του πελάτη ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα στο κατάστημα το πρόστιμο θα ξεκινά από τα 5.000 ευρώ και θα φτάνει έως και τις 100.000 ευρώ, ενώ αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο να κλείσουν για 90 ημέρες. 

    Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κάθε άλλο παρά αίρονται όλα τα μέτρα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος επιστροφής της πανδημίας, εφόσον δεν τηρήσουμε όλοι μας σχολαστικά τα μέτρα της νέας κανονικότητας. Εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα το τίμημα θα είναι και το χάσιμο εκ νέου της μερικής ελευθερίας κινήσεων που θα απολαμβάνουμε από αύριο.

    Για το λόγο αυτό ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ για να πάρουμε πίσω τη ζωή, τη δουλειά μας και την κανονικότητα της οποίας η πορεία πρέπει να συνεχιστεί χωρίς πισωγυρίσματα.   

Σχόλια Facebook