Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Η Αθήνα στρέφει το βλέμμα προς τη θάλασσα

Η Αθήνα στρέφει το βλέμμα προς τη θάλασσα

237

Του Τάσου Γαϊτάνη

Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νοτίου Τομέα Β Αθηνών

​Τα τελευταία είκοσι χρόνια η Αθήνα είχε στρέψει το βλέμμα της στα βόρεια προάστια. Ήρθε πλέον ή ώρα να αλλάξει προσανατολισμό και να κοιτάξει προς την παραλία της, όπως κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου.Τα αμέσως επόμενα χρόνια η Νότια Αττική θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς η Αθηναϊκή Ριβιέρα που απέχει λίγα μόλις λεπτά από την Ακρόπολη και από το κέντρο της πρωτεύουσας θα μετατραπεί σε πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών και μεγάλων επενδύσεων.

​Κομβικό ρόλο στο μετασχηματισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα παίξει το μεγάλο project του Ελληνικού. Επιπλέον η αναβάθμιση της μαρίνας του Αλίμου, της μεγαλύτερης των Βαλκανίων με 1100 θέσεις ελλιμενισμού, οι νέες υποδομές στο Παλαιό Φάληρο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ανάπλαση του Μικρολίμανου στον Πειραιά, τα Αστέρια Γλυφάδας, ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι μερικές από τις επενδύσεις που θα μεταμορφώσουν το παραλιακό μέτωπο.

​Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό επενδύουν στις τεράστιες προοπτικές της περιοχής και οι τιμές των κατοικιών έχουν πάρει τηνανηφόρα και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση των έργων. 

​Έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας όπως την επέκταση του Μετρόστην παραλία, την κατασκευή του νέου περιφερειακού οδικού άξονα μέχρι τη Γλυφάδα και τη σήραγγα του Υμηττού, την ανάπτυξη του εθνικού πάρκου του Υμηττού και την περιβαλλοντική προστασία των ακτών μας.

​Το ζητούμενο, βέβαια, δεν είναι μόνο να υπάρξουν επενδύσεις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά οι επενδύσεις αυτές να λειτουργήσουν υπέρ της τοπικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης σε όλους τους δήμους. Οι μεγάλες αυτές επενδύσεις πρέπει να οδηγήσουν σε οικονομική ενίσχυση των τοπικών αγορών και να μειώσουν την ανεργία με νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός που να αντιμετωπίζεικαι τους 13 Δήμους του Νοτίου Τομέα ως μια ενιαία περιφέρεια ανάπτυξης και απασχόλησης.

​Η αποτελεσματική διαχείριση και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου είναι το μεγάλο στοίχημα για όλους, πολιτεία, περιφέρεια, δήμους και ιδιωτικό τομέα. Είναι το μεγάλο στοίχημα της περιοχής μας!

Σχόλια Facebook