Γλυφάδα: 350 υπολογιστές για τα σχολεία από τον Δήμο

  300

  Ολοκληρώθηκε η διάθεση από το Δήμο Γλυφάδας 350 ολοκαίνουργιων ηλεκτρονικών υπολογιστών, τελευταίας γενιάς, στα δημόσια σχολεία της πόλης. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να αγωνιζόμαστε για τα σχολεία μας με όλους τους τρόπους. Σήμερα πλέον, με μεγάλη χαρά, παραδίδουμε στα σχολεία μας και στα παιδιά μας 350 σύγχρονους υπολογιστές – με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες που έχουμε καταγράψει σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – για να αντικατασταθούν οι παλιοί υπολογιστές (πολλοί άνω της 20ετίας!) και να προστεθούν νέοι εκεί που δεν υπάρχουν», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των υπολογιστών ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. 

  Συγκεκριμένα, οι υπολογιστές διανεμήθηκαν από τη δημοτική αρχή για να εξοπλίσουν τα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων και συνολικά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, με τη βαρύτητα να δίνεται κυρίως στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, όπου η χρήση υπολογιστή λόγω και των αντίστοιχων μαθημάτων είναι πιο επιτακτική.

  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Γλυφάδας μετά από διεθνή διαγωνισμό και παράλληλα με την κάλυψη των δικών του αναγκών, κατόρθωσε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι οι υπολογιστές αυτοί θα αποκτηθούν και θα τεθούν στη διάθεση των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Είναι ένας κρίκος σε μία σειρά πρωτοβουλιών που πήρε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος με επίκεντρο τους μαθητές και την εκπαίδευση, όπως η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και η κάλυψη των περισσοτέρων αναγκών των σχολείων για διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

  Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας, Ορέστης Τσάγκλας, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η δημοτική μας αρχή προέβη σε διεθνή διαγωνισμό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα δημόσια σχολεία της Γλυφάδας, οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν άνω της 20ετίας. Στόχος μας είναι πάντα η προώθηση και η διευκόλυνση της ψηφιακής μάθησης στην εποχή της πληροφορίας που διανύουμε». Η τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας και δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας, Νατάσσα Αργυροπούλου δήλωσε πως «κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια δεν πρέπει να μένει πίσω στις ψηφιακές εξελίξεις που τρέχουν με τεράστια ταχύτητα. Είμαστε υπερήφανοι γιατί κάναμε για τα σχολεία και για τα παιδιά το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να κάνει μια δημοτική αρχή, μέσα μάλιστα σε συνθήκες κρίσης.»

  Τα σχολεία στα οποία διένειμε τους καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ο Δήμος Γλυφάδας είναι τα εξής:

  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

  1ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  2ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  3ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  4ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  5ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  6ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  7ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας (Παράρτημα και στο 11ο Δημοτικό)

  8ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  9ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  10ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  11ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  13ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  15ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  16ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  17ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  18ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  19ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  Παπαδάκειο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

  ΔΗΜΟΤΙΚΑ

  1ο Δημοτικό Γλυφάδας

  2ο Δημοτικό Γλυφάδας

  3ο Δημοτικό Γλυφάδας

  4ο Δημοτικό Γλυφάδας

  5ο Δημοτικό Γλυφάδας

  6ο Δημοτικό Γλυφάδας

  7ο Δημοτικό Γλυφάδας

  8ο Δημοτικό Γλυφάδας

  9ο Δημοτικό Γλυφάδας

  10ο Δημοτικό Γλυφάδας

  11ο Δημοτικό Γλυφάδας

  12ο Δημοτικό Γλυφάδας

  13ο Δημοτικό Γλυφάδας

  14ο Δημοτικό Γλυφάδας

  16ο Δημοτικό Γλυφάδας

  ΓΥΜΝΑΣΙΑ

  1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  5ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  6ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

  ΛΥΚΕΙΑ

  1ο Λύκειο Γλυφάδας

  2ο Λύκειο Γλυφάδας

  3ο Λύκειο Γλυφάδας

  4ο Λύκειο Γλυφάδας

  5ο Λύκειο Γλυφάδας

  6ο Λύκειο Γλυφάδας

  1ο ΕΠΑ.Λ. Γλυφάδας

  Σχόλια Facebook