Αρχική ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ… με την Φωτεινή Ζησιμοπούλου

ΓΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ… με την Φωτεινή Ζησιμοπούλου

166

Από σήμερα το dday.gr θα φέρνει κοντά σας τις προτάσεις φαγητών και γλυκών της Φωτεινής Ζησιμοπούλου, οι οποίες δεν μας στερούν τη γεύση με αποτέλεσμα να τις απολαμβάνουμε, «Χωρίς Τύψεις και Ενοχές» για τις θερμίδες και τα λιπαρά που καταναλώνουμε. Ξεκινάμε λοιπόν με την αγαπημένη γεύση μιας γαλατόπιτας που θα σας «κλέψει την καρδιά και τον ουρανίσκο…»

Γαλατόπιτα «Χωρίς Τύψεις και Ενοχές»

Τα βήματα μας είναι απλά και μπορούμε να τα κάνουμε γρήγορα και πρακτικά προετοιμάζοντας πρώτα τα υλικά που θα χρειαστούμε για την εκτέλεση της συνταγής μας. Αναλυτικά:

ΥΛΙΚΑ:

Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου, 1φλ. σιμιγδάλι ψιλό, 1/2φλ. στέβια, 2κ.σ. αλεύρι, 4κ.σ. ελαιόλαδο ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι 2 κρόκους αυγών.

Υλικά επιλέγοντας να φτιάξουμε το φύλλο: 1κ.σ ξύδι, 2κσ ελαιόλαδο, 1/2φλ. νερό βρύσης, 2φλ. αλεύρι ΓΟΧ, μια πρέζα αλάτι και 1κγ στέβια. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

  • Επιλέγοντας να φτιάξουμε φύλλο: Ανακατεύουμε τα υγρά, και με προσοχή το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο το σκεύος μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα. Στην περίπτωση αυτή ανοίγουμε το φύλλο, σε ένα χοντρό, ή 3 ψιλά.
  • Επιλέγοντας να φτιάξουμε την γαλατόπιτα μας με φύλλα κρούστας (μπορούμε και με σφολιάτας αλλά τότε οι θερμίδες και τα λιπαρά ανεβαίνουν…) σε επτά απλά βήματα:
  1. Παίρνουμε ένα ταψάκι το οποίο λαδώνουμε και αλευρώνουμε.
  2. Ακολούθως στρώνουμε το πρώτο φύλλο, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε το δεύτερο φύλλο και πάλι πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε και το τρίτο φύλο με την ίδια διαδικασία και ρίχνουμε 1κσ κανέλα. 
  3. Απλώνουμε την κρέμα μας, αφού πρώτα την ανακατέψουμε δυνατά με τον αυγοδάρτη για να γίνει αφράτη. 
  4. Γυρίζουμε περιμετρικά τα φύλλα προς τα μέσα και τα αλείψουμε  με λίγο ελαιόλαδο. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για 45΄περίπου. 
  6. Μόλις βγει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. 
  7. Την σερβίρουμε αφού πρώτα την πασπαλίσουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ: Τις πίτες πάντα τις ψήνουμε στις αντιστάσεις και πάντα στην τελευταία σχάρα του φούρνου, ειδικά όταν έχουν φύλλα για να παίρνουν ωραίο χρώμα.

Σχόλια Facebook