Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γενέθλια, ζευγάρια, πανηγυρικό κλίμα στην ορκωμοσία νέων βουλευτών

Γενέθλια, ζευγάρια, πανηγυρικό κλίμα στην ορκωμοσία νέων βουλευτών

228

Της Άννας Στεργίου

Απ΄ όλα είχε ο μπαξές στην τελετή ορκωμοσίας παλαιών και νέων βουλευτών. Άνθρωποι που γνωρίζονταν από χθες, σύζυγοι, αδέρφια, γονείς, παιδιά, συνεργάτες, φίλοι, γνωστοί. Στυλ, λεβεντιά και τσαχπινιά αλλά κι ατέλειωτη ουρά για τους βουλευτές, ώσπου να υπογράψουν, όρκο θρησκευτικό παρουσία του μακαριότατου Ιερώνυμου, μουσουλμανικό και πολιτικό.

Αύριο Πέμπτη 18/7/2019 ορκίζεται κι επισήμως ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας κι αμέσως μετά κινείται η διαδικασία για τους αντιπροέδρους, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα συγκροτούνται κι οι Επιτροπές. Είθισται τα τελευταία χρόνια να ψηφίζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής με ευρύτερη συναίνεση και στην προκειμένη περίπτωση ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει δηλώσει πως θα τον υπερψηφίσει.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, νομικός, άλλοτε δήμαρχος Κηφισιάς, γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ, εκλέχθηκε βουλευτής Ιωαννίνων, πρώτη φορά το 2000. Έτσι, μετά τα εξηκοστά του γενέθλια ανήμερα της γιορτής της Αγίας Μαρίνας δέχεται ως …δώρο την Προεδρία της Βουλής, κάτι που θα συμβεί επίσημα αύριο Πέμπτη 18/7/2019.

Η νέα Βουλή έχει σίγουρα ενδιαφέρον όχι μόνο πολιτικό, κοινωνικό, στιλιστικό αλλά και σε ό, τι αφορά στις σχέσεις ζωής. Εκ των τελευταίων, που μπήκαν λίγο πριν την ορκωμοσία ήταν ο τέως υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δεν έβρισκε να παρκάρει, αφού στο πάρκινγκ της Βουλής γινόταν το αδιαχώρητο, ενώ τελευταίος υπέγραψε μετά την ορκωμοσία, λόγω των νέων υποχρεώσεών του, ως υπουργός Οικονομικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Έτσι, για πρώτη φορά ως βουλευτής η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτός από πρώτη σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά, θα έχει εκτός από γιο δήμαρχο, τον Κώστα Μπακογιάννη κι αδερφό πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ζωή Ράπτη, βουλευτής της ΝΔ, για δεύτερη φορά θα είναι στην ίδια Βουλή, με τον πρώην σύζυγό της, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. Μάλιστα τού σύστησε και τον γιο της, μετά την ορκωμοσία, όταν έτυχε και συνέπεσε η ώρα, που πήγαν να υπογράψουν. Την προηγούμενη φορά ήταν επιλαχούσα και κατάφερε να πάρει την έδρα, λόγω της εκλογής  βουλευτή της ΝΔ στην Ευρωβουλή αλλά αυτή τη φορά ήταν στους εκλεγέντες.

Δίπλα στον Γιάνη Βαρουφάκη του «ΜέΡΑ25» ήταν η σύζυγός του Δανάη Στράτου, η οποία δεν εκλέχθηκε για λίγους ψήφους.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στην απερχόμενη Βουλή είχαμε και ζευγάρι Βουλευτών , αυτό της Τασίας Χριστοδουλοπούλου – Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα τεκταινόμενα με την κόρη, οδήγησαν την τέως αντιπρόεδρο της Βουλής, στην απόφαση να μην κατέβει στις πρόσφατες εκλογές.

Βεβαίως, βουλευτικό ζεύγος είχε και η Χρυσή Αυγή που τώρα έμεινε εκτός Βουλής και μαζί με αυτήν ο Νίκος Μιχαλολιάκος κι η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια. Κι ευτυχώς…

Σχόλια Facebook