Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γαβριήλ Αραμπατζής – Υποψήφιος Δήμαρχος (Η πόλη που θέλω)

Γαβριήλ Αραμπατζής – Υποψήφιος Δήμαρχος (Η πόλη που θέλω)

497

«Η Πόλη που Θέλω είναι μια νέα προσπάθεια με νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν το όνειρο, τη δύναμη, τη θέληση, το σθένος και το πάθος για να δημιουργήσουν τις καλύτερες προοπτικές για την πόλη. Δεν σας κρύβω ότι αυτή η νέα προσπάθεια ξεκίνησε και από έναν περίεργο θυμό για την αδιαφορία που δείχνει η παρούσα δημοτική αρχή για τα απλά και καθημερινά προβλήματα.

Είναι μία πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους  που θέλησαν να δημιουργήσουνε μία νέα παράταξη,  δίνοντας μία καλύτερη προοπτική στην πόλη μας, στα παιδιά μας, στην τρίτη ηλικία, υποστηρίζοντας μια αναπτυξιακή πολιτική για τους επαγγελματίες, για τους ανθρώπους που έχουν τις επιχειρήσεις τους, με σκοπό να τους στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ παράλληλα θέλουμε να στηρίξουμε και τη νεολαία, κυρίως στο τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ένα από τα κεντρικά σημεία του προγράμματος μας είναι η παιδεία.  Θέλουμε σχολεία ανοιχτά στην τοπική κοινωνία με πρωτοποριακά προγράμματα μάθησης, αλλά και με παράλληλη στήριξη του ρόλου της γειτονιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μια ακόμη επιδίωξη μας είναι η ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων και η ανάδειξη της Ηλιούπολης σε δήμο πολιτισμού με τον εμπλουτισμό της υπάρχουσας συλλογής του μουσείου ή / και τη δημιουργία νέου θεματικού μουσείου, η παροχή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ο συνδυασμός αυτών με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, η συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για την ενίσχυση των δράσεων της,  καθώς και η αύξηση και η αναβάθμιση της ποιότητας των αθλητικών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων της πόλης μας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ποιοτικής ενασχόλησης των πολιτών με τον αθλητισμό.

Επιπλέον, στόχο αποτελεί η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με διεύρυνση υπηρεσιών και ωφελουμένων, βέλτιστη διαχείριση πόρων, συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων και δημιουργία νέων δομών, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξουμε το έργο που προσφέρει η Εκκλησία κυρίως για την οικονομική ενίσχυση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι προσπάθειές μας θα εστιάσουν στη δημιουργία μίας πιο καθαρής πόλης, αξιοποιώντας τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου και δημιουργώντας διαδρομές για πεζοπορία και ποδηλασία, μέσω της ένωσης των υφιστάμενων πάρκων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συντήρηση και βελτίωση των παιδικών.

Τέλος, μέσα στους στόχους μας είναι η δημιουργία μίας αυτόνομης υπηρεσίας, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διεκπεραίωση των αιτημάτων των δημοτών. Κρίνουμε απαραίτητη την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής, είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής και Πληροφορικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Μεταπτυχιακό στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα (Διατμηματικό Πρόγραμμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Εργάστηκε στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας και πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και η τρέχουσα θέση του είναι στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.Έχει διδάξει πληροφορική σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως μόνιμος εκπαιδευτικός (ΑΣΕΠ 2000), σε Στρατιωτική Σχολή, σε ΙΕΚ, σε ΚΕΚ, στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ηλιούπολης και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ζωγράφου.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και ως ερευνητής σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει συμμετάσχει στην κατάρτιση προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα «Κατάρτιση αιρετών εκπροσώπων πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» καθώς και στην εκπαίδευση αυτών στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Έχει συμμετάσχει ως μέντορας στο crowdhackathon #smartcity κατά τα έτη 2017 και 2018.

Έχει διατελέσει:

·         δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης από τον Ιανουάριο 2007 έως και τον Αύγουστο του 2014,

·         πρόεδρος της Δημοτικής Κατασκευαστικής Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης (ΔΕΚΕΗΛ) το 2007,

·         αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης το 2008 και το 2009,

·         αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηλιούπολης το 2010,

·         αντιπρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Ηλιούπολης το 2013 και το 2014,

·         μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης “ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ”. από το 2011 μέχρι και το 2014.

·         Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης  από το 2014 μέχρι και το 2018

Σχόλια Facebook