Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης 500 δισεκατομμύριων προτείνουν Μέρκελ Μακρόν

Ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης 500 δισεκατομμύριων προτείνουν Μέρκελ Μακρόν

198

Την ιδρυση ενός Ευρωπαϊκού ταμείου, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των οικονομιών των χωρών της Ε.Ε. από την πανδημία του κορονοϊού, αποφάσισαν πριν από λίγο να εισηγηθούν στην Κομισιόν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Το ταμείο αυτό θα διαθέσει 500 δισεκατομμυρία ευρώ, τα οποία θα αντληθούν με τρόπο που θα διευκρινιστεί από την Κομισιόν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ικανοποίησή της εξέφρασε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την “εποικοδομητική πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας” μετά την καταιγίδα της πανδημίας.

Η κ. ντερ Λάιεν έκανε αυτήν την ανακοίνωση αφού η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσαν την πρόταση τους αυτή στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εξ αποστάσεως κάνοντας λόγο «για την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη στην ΕΕ».

Το ταμείο αυτό θα χορηγήσει τα χρήματα αυτά χωρίς μνημόνια, γεγονός που σημαίνει ότι θα εκδοθεί το ευρωομόλογο ύψους 500 δισ. Αναμένεται βέβαια να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις, ενώ θα υπάρξει και μια διαδικασία έγκρισης από τα Κοινοβούλια των χωρών μελών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια Facebook