Αρχική ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στα νότια προάστια

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στα νότια προάστια

144

Εξαρθρώθηκε από την Άμεση Δράση σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην περιοχή των νοτίων προαστίων. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στη Βουλιαγμένη, τρεις Έλληνες, δύο άνδρες 38 και 39 ετών και 28χρονη γυναίκα, διότι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει σταθμευμένο όχημα στην ίδια περιοχή.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, οι ανωτέρω

από τις αρχές του έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας πρωινές ώρες μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ιδιοκτησίας τους ή ενοικιαζόμενο) στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων, από την περιοχή της Βούλας μέχρι το Λαύριο, όπου εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και σπάζοντας κάποιο τζάμι ή παραβιάζοντας την κλειδαριά, εισέρχονταν σε αυτό και αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Από την έρευνα στο «επιχειρησιακό» τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο βαλίτσες με διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αναβύσσου Καλυβίων, Λαυρίου και Άνω Λιοσίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Σχόλια Facebook