Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Έβρος: Το οργανωμένο σχέδιο Ερντογάν κατά της Ελλάδας και το αδιέξοδο του...

Έβρος: Το οργανωμένο σχέδιο Ερντογάν κατά της Ελλάδας και το αδιέξοδο του σε Συρία και Λιβύη

176

Σε εξέλιξη βρίσκεται το οργανωμένο σχέδιο Ερντογάν για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας μέσω της πλημμυρίδας μεταναστών και προσφύγων τους οποίους θέλει να περάσει στην ηπειρωτική ελληνική επικράτεια από τον Έβρο προκειμένου να δημιουργήσει χάος στη χώρα, καθώς γνωρίζει ότι όσοι περνούν στα νησιά δεν μπορούν να φύγουν από εκεί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις που επιτηρούν τα σύνορα στην περιοχή των Καστανιών δεν υπάρχουν στην «πρώτη γραμμή» πλέον μετανάστες και πρόσφυγες αλλά άνδρες του τουρκικού στρατού, της μυστικής υπηρεσίας μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες, τζιχαντιστές και άνθρωποι που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές της Τουρκίας, οι οποίοι προσπαθούν να ξηλώσουν τον φράχτη για να μπουν οι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πίσω.

Η επιχείρηση αυτή των τουρκικών δυνάμεων είναι σε εξέλιξη από τη στιγμή που αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την είσοδο στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο Παζάρ Κουλέ στα τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και σε επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες, έτσι ώστε να προχωρήσουν στον σχεδιασμό που είχαν αποφασίσει. 

Στον συγκεκριμένο καταυλισμό έχει γίνει μάλιστα διαλογή και παραμονή κυρίως των σκληρών προσφύγων και μεταναστών, όπως οι τζιχαντιστές και οι μέχρι πρόσφατα τρόφιμοι τουρκικών φυλακών, προκειμένου αυτοί να επιτίθενται στα ελληνικά σύνορα υπό την υποστήριξη και άμεση συνδρομή και συμμετοχή εκπαιδευμένων ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, οι οποίοι είτε ως μετανάστες προσπαθούν να ανοίξουν τον φράχτη με κόφτες, είτε επίσημα με στολές της αστυνομίας ρίχνοντας δακρυγόνα και καπνογόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επιθέσεων παραβίασης, είτε με στρατιωτικά οχήματα και γάντζους να προσπαθούν να ρίξουν την περίφραξη που χωρίζει τους μετανάστες από το ελληνικό έδαφος.

Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τα όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας των συνόρων της χώρας μας για μια επίθεση η οποία ξεπερνά πλέον από την πλευρά του τουρκικού κράτους το όριο του απλού ανοίγματος των συνόρων και παίρνουν μορφή προσπάθειας επίθεσης και εισβολής στο ελληνικό έδαφος, η οποία πάντως αποκρούεται με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόλεμο, απλά χωρίς σφαίρες και βαριά όπλα, ο οποίος μαίνεται στα ανατολικά χερσαία σύνορα της χώρας μας.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί επίσης και την διασπορά fake news, όπως έκανε στην αρχή με τις δηλώσεις για ανοιχτά σύνορα, στη συνέχεια για ανάλγητες ελληνικές δυνάμεις που εξασκούν βία στους πρόσφυγες, για δήθεν τραυματισμούς και τέλος για θανάτους που κανένας δεν είδε και δεν επιβεβαιώσει ποτέ. Τώρα λένε ότι η στάθμη του Έβρου πέφτει και μπορεί κάποιος να περάσει με τα πόδια, ότι ο Μητσοτάκης και η Ελλάδα δεν μπορούν να κρατήσουν κλειστά τα 200 χιλιόμετρα συνόρων στον Έβρο και πολλά ακόμα.

Από την ελληνική πλευρά έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδίων και δηλώνεται σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν και ότι όλοι όσοι καταφέρουν να περάσουν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με σύλληψη και παραπομπή μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας και φυλάκισης, την οποία θα ακολουθεί απέλαση.

Επίσης, έχει παρθεί η απόφαση για επέκταση του φράχτη προς τα νότια κατά περίπου 30 χιλιόμετρα και η επιπλέον ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος φράχτη. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το Νοέμβριο έχουν μπει ποντιστεί ειδικά εμπόδια στις όχθες του ποταμού Έβρου, τα οποία δεν επιτρέπουν την αποβίβαση όσων επιχειρούν να περάσουν με βάρκες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται άμεσα κλειστές δομές σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου θα μεταφέρονται μέχρι την απέλαση τους όσοι περνούν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από την 1η Μαρτίου και μετά. 

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η διπλωματική αντιμετώπιση του θέματος καθώς ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, ενώ όπως φαίνεται θα αρχίσει και ένα παζάρι, του ηττημένου από τον Πούτιν Ερντογάν στην Συρία και την Λιβύη, με την Ε.Ε. από την οποία προσπαθεί να πάρει χρήματα και άλλου είδους βοήθεια προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τόσο εσωτερικά, όσο και στην εξωτερική του πολιτική. 

Σχόλια Facebook