Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Έρχονται νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας εξ’ αιτίας των απείθαρχων πολιτών

Έρχονται νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας εξ’ αιτίας των απείθαρχων πολιτών

642

Με την εφαρμογή νέων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και αυστηρότερη επιτήρηση της τήρησης τους απαντά, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση στα κρούσματα απειθαρχίας που παρουσιάστηκαν, τόσο το Σαββατοκύριακο με αρκετούς να συνωστίζονται για περίπατο και βόλτα, όσο και χθες, τελευταία ημέρα του Μαρτίου έξω από τις τράπεζες. Ένα ακόμα γεγονός  που οδηγεί το κυβερνητικό επιτελείιο προς την κατεύθυνση της λήψης νέων μέτρων, είναι και τα στοιχεία που πλέον υπάρχουν, από τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι πολίτες, χρησιμοποιούν τις άδειες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με συνυπολογισμό του γεγονότος ότι το διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων θεωρείται από τους ειδικούς ως το κρισιμότερο για την εξέλιξη της Πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, αναμένεται να ανακοινωθούν, σήμερα ή μέχρι αύριιο, τα επιπλέον μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, πιθανόν με χρονικό όριο σε κάθε άδεια, αλλά ίσως και αύξηση των προστίμων, καθώς και μείωση των 6 κατηγοριών μετακίνησης που ισχύουν σήμερα σε τρεις ή τέσσερις.

Χαρακτηριστκά της αναγκαιότητας που υπάρχει για να εκλείψει ο κίνδυνος για περαιτέρω διασπορά του ιού από την απειθαρχία κάποιων, είναι τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς:

«Ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Αυτό το έχουμε πει και θα συνεχίσουμε να το λέμε. Η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Για αυτό και παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη, κάθε αλλαγή στα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου αποφασίστηκε περιορισμός της κίνησης των πολιτών στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 14:00 το μεσημέρι ως στις 08:00 το πρωί της επομένης και για όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο περιορισμός αποφασίστηκε μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Τέθηκε σε ισχύ σήμερα το μεσημέρι και θα έχει διάρκεια 14 ημέρες.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφερθώ στην απαράδεκτη εικόνα που είδαμε σήμερα έξω από τις τράπεζες, όπου κάποιοι συμπολίτες μας μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται, τόσο εκείνοι, όσο και οι οικογένειές τους.

Σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη η αστυνομία, όμως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι, τι μπορεί να κοστίσουν τέτοιες ενέργειες. Γιατί δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη, να υπάρχει και ένας αστυνομικός.

Σχόλια Facebook