Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Επίθεση σε Βαλασόπουλο της «ΗλιούπΟλοι Μαζί – ΕΝΑΚ» για τη δημόσια περιουσία

Επίθεση σε Βαλασόπουλο της «ΗλιούπΟλοι Μαζί – ΕΝΑΚ» για τη δημόσια περιουσία

250

Επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου εξαπέλυσε η παράταξη «ΗλιούπΟλοι Μαζί – ΕΝΑΚ» με αφορμή το θέμα της δημόσιας περιουσίας και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία καλεί επίσης όλες τις παρατάξεις να συνυπογράψουν διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση. Αναλυτικά:

«Η Ακίνητη Περιουσία οφείλει να είναι το σοβαρότερο  ζήτημα της πόλης μας και όχι προεκλογική πολιτικάντικη παρτίδα… 

Με μια κατάπτυστη απόφαση που εξέδωσε στις 15-4-2019, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΕΤΑΔ) ανακοίνωσε στους πολίτες της Ηλιούπολης ότι παραχωρεί για 20 χρόνια έναντι αντιτίμου, το πάρκο και τον αθλητικό χώρο στο Χαλικάκι. Με άλλα λόγια η ΕΤΑΔ αποφάσισε να ενοικιάσει στο Δήμο Ηλιούπολης το δημοτικό ακίνητο στο Χαλικάκι!!! δίνοντας μάλιστα διορία ενός μήνα στο Δήμο Ηλιούπολης για να αποδεχθεί την απόφαση.

Ο Β. Βαλασόπουλος παραλαμβάνοντας την απόφαση αυτή της ΕΤΑΔ συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, το περασμένο Σάββατο 20-4-2019, με θέμα: «Συζήτηση για την Δημόσια Περιουσία–Τελευταίες εξελίξεις». Εκεί εμβρόντητοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ακούσαμε τον δήμαρχο να λέει ότι δεν θα συναποφασίσουμε μια συντονισμένη αντίδραση απέναντι στην απόφαση-ντροπή της ΕΤΑΔ, αλλά απλά συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συμφωνήσουμε πάνω στην επιστολή που είχε ήδη συντάξει και αποστείλει ο ίδιος μια μέρα νωρίτερα!!! Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμη δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται τη συναίνεση και τις δημοκρατικές διαδικασίες ο απερχόμενος Β. Βαλασόπουλος.

Με αίσθημα ευθύνης και για το καλό της πόλης επιλέξαμε να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο το περιεχόμενο της επιστολής του δημάρχου τονίζοντας παράλληλα όμως ότι, το ζήτημα είναι πολιτικό και πρέπει να επιλυθεί από την ίδια την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή δηλώσαμε ξεκάθαρα πως δεν συναινούμε στην απόπειρα επίδειξης των προεκλογικών «αγωνιστικών» προθέσεων του δημάρχου κατά των μέχρι χθες «μυστικών» συνομιλητών του στην ΕΤΑΔ. Είναι άλλωστε εξόχως δηλωτική των κακών χειρισμών του Β. Βαλασόπουλου η επιλογή του να μην δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνομιλιών του με τους ανθρώπους της ΕΤΑΔ.

Η τακτική που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή αφήνοντας τον χρόνο να περάσει αποδείχθηκε καταστροφική καθώς έθεσε σε κίνδυνο την τύχη των ακινήτων, που ανήκουν στον Δήμο Ηλιούπολης. Είναι μια τακτική που κινείται ενάντια στην επιλογή άλλων δημοτικών αρχών που έχουν ήδη κινηθεί νομικά προκειμένου να διασφαλίσουν τη δημοτική τους περιουσία προς αξιοποίηση και όφελος των δημοτών τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η επιλογή του Β. Βαλασόπουλου να μην διεκδικήσει με πολιτικά μέσα τη μόνιμη, και άνευ όρων, παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας αφήνοντας την τελική απόφαση αποκλειστικά στις διαθέσεις των τεχνοκρατών της ΕΤΑΔ δεν υποκρύπτει κάποια μεθόδευση ενόψει και της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

 Εφιστούμε την προσοχή στους συνδημότες μας προκειμένου να ενημερωθούν ενδελεχώς ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε προσπάθεια αφαίρεσης, κακώς εννοούμενης αξιοποίησης ή ακόμη και ιδιωτικοποίησης της δημοτικής μας περιουσίας.

Καλούμε τέλος, όλες τις δημοτικές παρατάξεις καθώς και το εν ενεργεία Δημοτικό Συμβούλιο να συνυπογράψουμε από κοινού διάβημα πολιτικής διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και την Περιφέρεια απαιτώντας μόνιμη, και χωρίς όρους, παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας στον Δήμο Ηλιούπολης».

Σχόλια Facebook