Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Επίδομα στέγασης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επίδομα στέγασης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

354

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ανοίγει, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από το υπουργείο Οικονομικών, η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν το επίδομα στέγασης ή πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, όπως είναι πιο γνωστό.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως αποτελεί μια από τις δύο πιο σημαντικές ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου θα έχει ύψος 300 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά σε 260.000 νοικοκυριά και συνολικά 667.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στον πρωθυπουργό το ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα που θα πάρουν οι δικαιούχοι θα ξεκινά από 70 ευρώ µηνιαίως και θα φθάνει το ποσό των 210 ευρώ, ανάλογα με τα άτομα μιας οικογένειας. Αναλυτικότερα τα κριτήρια είναι, η σύνθεση του κάθε νοικοκυριού που αναφέραμε πιο πάνω, το σύνολο του εισοδήματος, το όριο που τίθεται στην ακίνητη περιουσία που μπορεί να έχει κάποιος για τη λήψη του επιδόματος, οι καταθέσεις και το εισόδημα του μονοπρόσωπου νοικοκυριού.

Αναλυτικότερα:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 70 ευρώ.
Νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη 105 ευρώ.
Νοικοκυριό με 3 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο τέκνο 140 ευρώ.
Νοικοκυριό με 4 μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα 175 ευρώ.
Νοικοκυριό με 5 μέλη και άνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα τέκνα και άνω 210 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)

Σχόλια Facebook