Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Έπεσε η προεκλογική «αυλαία» – Ο λόγος στους πολίτες την Κυριακή

Έπεσε η προεκλογική «αυλαία» – Ο λόγος στους πολίτες την Κυριακή

212

Έπεσε η «αυλαία» της προεκλογικής περιόδου με τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς να ολοκληρώνουν την παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων τους και την Κυριακή έρχεται η ώρα των πολιτών να αποφασίσουν για το ποια πρόταση θα επιλέξουν για τη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και για το ποια κόμματα θα εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή.

Τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία που διεκδικούν την κυβέρνηση, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σταθερή διαφορά υπέρ του κόμματος της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έθεσαν το διακύβευμα τον εκλογών από την οπτική του γωνία το καθένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλαμβάνει το κύριο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, προσπάθησε να περάσει το μήνυμα της επιλογής για τη ζωή των πολιτών επικεντρώνοντας την εκστρατεία του στο σύνθημα «Αποφασίζουμε για τη ζωή μας» με κύριες αναφορές σε θέματα εργασιακά και κοινωνικά που θα υποστηριχθούν την επόμενη τετραετία.

Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης επικέντρωσαν την εκστρατεία τους στις φράσεις  «Ισχυρή ανάπτυξη – Αυτοδύναμη Ελλάδα», θέλοντας να παρουσιάσει στους πολίτες ένα πρόγραμμα που θα φέρει την ανάπτυξη με κυρίους άξονες τη μείωση των φόρων και τις επενδύσεις, ενώ έγινε έντονη αναφορά και σε θέματα ασφαλείας με κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας για την πάταξη του εγκλήματος.

Το Κίνημα Αλλαγής επικέντρωσε την προεκλογική του καμπάνια στην θέση ισορροπίας στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης των εκλογών ως υπεύθυνη αντιπολίτευση. Τονίστηκε μάλιστα πολλές φορές από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η θέση αυτή, ενώ η φράση που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες ήταν «Κίνημα Αλλαγής – Η λογική επιστρέφει».

Το ΚΚΕ με τη σειρά του επικεντρώθηκε στην ισχυρή ψήφο για την επόμενη ημέρα κόντρα σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως τόνισε και ο Γ.Γ. του Δημήτρης Κουτσούμπας. Κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ Ισχυρό η δύναμή σου την επόμενη ημέρα».

Τα υπόλοιπα κόμματα, Χρυσή Αυγή, Μέρα 25, Ένωση Κεντρώων, Ελληνική Λύση και άλλα υποστήριξαν, το καθένα με τον δικό του τρόπο, την ανάγκη, όπως τόνισαν να εκπροσωπήσουν τον λαό στην νέα Βουλή.

Σχόλια Facebook