Αρχική ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Εμβόλιο για τον Covid-19 από το φυτό του καπνού φέρνει σε κλινικές...

Εμβόλιο για τον Covid-19 από το φυτό του καπνού φέρνει σε κλινικές δοκιμές εταιρεία στις ΗΠΑ

393

Ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού,  το οποίο θα προέρχεται από στοιχεία του φυτού του καπνού, είναι έτοιμη να φέρει η εταιρεία ΒΑΤ σε κλινικές μελέτες και εφόσον αυτές επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της μέχρι τώρα έρευνας και στην παραγωγή από τον Ιούνιο. Η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της:

«Η κατασκευή ενός  δυνητικού εμβολίου κατά του  covid-19, χρησιμοποιώντας νέα ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία φυτών καπνού  με προκλινικές δοκιμές είναι σε εξέλιξη. Τα καπνικά φυτά προσφέρουν τη δυνατότητα ταχύτερης και ασφαλέστερης ανάπτυξης εμβολίων σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους.» ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρονται ακόμα τα ακόλουθα:


 «Δυνατότητα παρασκευής 1-3 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου την εβδομάδα

Η θυγατρική βιοτεχνολογίας της BAT στις ΗΠΑ, Kentucky BioProcessing (KBP), αναπτύσσει ένα πιθανό εμβόλιο για το COVID-19 και βρίσκεται τώρα σε προκλινικές δοκιμές.  Εάν οι δοκιμές πάνε καλά, η BAT ελπίζει ότι, με τους σωστούς εταίρους και την υποστήριξη από κυβερνητικές υπηρεσίες, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν 1 έως 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

Ενώ η KBP παραμένει εμπορική επιχείρηση, η πρόθεση είναι ότι οι εργασίες της γύρω από το σχέδιο εμβολίου COVID-19 θα πραγματοποιηθούν σε μη κερδοσκοπική βάση.Το εμβόλιο στην ανάπτυξη χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη, ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία εγκαταστάσεων καπνών της BAT που έχει διάφορα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη  συμβατική τεχνολογία παραγωγής εμβολίων:

Είναι δυνητικά ασφαλέστερο, δεδομένου ότι τα φυτά καπνού δεν μπορούν να φιλοξενήσουν παθογόνα που προκαλούν ανθρώπινες ασθένειες. Είναι ταχύτερη, διότι τα στοιχεία του εμβολίου συσσωρεύονται στα φυτά καπνού πολύ πιο γρήγορα – 6 εβδομάδες σε φυτά καπνού σε σχέση με αρκετούς μήνες που χρειάζεται με τις συμβατικές μεθόδους.

Η σύνθεση του εμβολίου KBP αναπτύσσεται παραμένει σταθερή σε θερμοκρασία δωματίου, σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια που συχνά απαιτούν ψύξη. Έχει τη δυνατότητα να παραδώσει μια αποτελεσματική ανοσολογική απάντηση σε μία μόνο δόση.

Η θυγατρική της BAT στις ΗΠΑ, Reynolds American Inc, απέκτησε την KBP το 2014, με στόχο τη χρήση μέρους της μοναδικής τεχνολογίας εξόρυξης καπνού για την ενίσχυση της περαιτέρω ανάπτυξης των νέων της άκαυστων προϊόντων.

Το 2014, η KBP έγινε πρωτοσέλιδο ως μία από τις λίγες εταιρείες με αποτελεσματική θεραπεία για τον Ιό Έμπολα, έχοντας κατασκευάσει zmapp™ με την εταιρεία Mapp BioPharmaceuticals με έδρα την Καλιφόρνια σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.  Βιοϊατρική Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA).

Το KBP κλωνοποίησε πρόσφατα ένα τμήμα της γενετικής ακολουθίας του COVID-19 που οδήγησε στην ανάπτυξη ενός πιθανού αντιγόνου – μιας ουσίας που προκαλεί ανοσολογική απόκριση στο σώμα και ειδικότερα στην παραγωγή αντισωμάτων.  Αυτό το αντιγόνο εισήχθη έπειτα στις εγκαταστάσεις καπνών για την αναπαραγωγή και, μόλις συγκομίστηκαν οι εγκαταστάσεις, το αντιγόνο καθαρίστηκε έπειτα, και υποβάλλεται τώρα στην προ-κλινική δοκιμή.

Η BAT διερευνά τώρα συνεργασίες με κυβερνητικές υπηρεσίες για να ξεκινήσει κλινικές μελέτες για το εμβόλιό της το συντομότερο δυνατόν και στη συνέχεια μέσω συνεργασιών με κυβερνητικούς και τρίτους κατασκευαστές, η BAT πιστεύει ότι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μεταξύ 1 και 3 εκατομμυρίων δόσεων την εβδομάδα.

Ο Δρ David O’Reilly, Διευθυντής Επιστημονικής Έρευνας της BAT δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και αναζητούμε καθοδήγηση σχετικά με τα επόμενα βήματα.  Έχουμε επίσης συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου, και barda στις ΗΠΑ, με στόχο να προσπαθήσουμε να επισπεύσουμε την ανάπτυξη του εμβολίου για τον COVID-19.

Η ανάπτυξη εμβολίων αποτελεί πρόκληση και είναι ταυτόχρονα μια σύνθετη εργασία, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει στις εγκατάστασεις της πλατφόρμας καπνών μας σημαντική διακοπή και έτσι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να βοηθήσουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο ενάντια στο COVID-19.  Επίσης ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως με την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών, για μια ολόκληρωμένη προσέγγιση της κοινωνίας για την καταπολέμηση των παγκόσμιων προβλημάτων.

  • Η KBP διερευνά εναλλακτικές χρήσεις του εργοστασίου καπνού εδώ και αρκετό καιρό.  Μια τέτοια εναλλακτική χρήση είναι η ανάπτυξη εμβολίων με βάση τα φυτά.  Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19 χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία».

Το dday.gr παρουσιάζει τα όσα αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας  δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας και ότι μέχρι τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, όχι μόνο της συγκεκριμένης έρευνας αλλά όλων των ερευνών που διεξάγονται, από τις κλινικές δοκιμές που θα γίνουν και την έγκρισή που απαιτείται, δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις και προσδοκίες που μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένη πληροφόρηση των πολιτών.

Σχόλια Facebook