Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχη κρίθηκε όλη η ηγετική ομάδα...

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχη κρίθηκε όλη η ηγετική ομάδα της

58

Εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίστηκε η Χρυσή Αυγή από το Δικαστήριο που ανακοίνωσε την απόφαση του σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση την οποία διάβασε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας Μαρία Λεπενιώτη, καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμης Ματθαιόπουλ.

Επίσης, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή οι πρώην βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνιος Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Δημήτριος Κουκούτσης και οι «πυρηνάρχες» Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής ως μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης

Όσον αφορά στον Ρουπακιά, κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μαζί 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη δολοφονική ενέργεια. Ακόμα Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, ενώ για το ΠΑΜΕ η απόπειρα ανθρωποκτονίας μετατράπηκε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τέλος το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής μετατράπηκε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα.

Σχόλια Facebook