Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ COP25: Η Γη ζητά βοήθεια από τους ηγέτες του πλανήτη…

COP25: Η Γη ζητά βοήθεια από τους ηγέτες του πλανήτη…

188

Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και για διάστημα δύο εβδομάδων η καρδιά του πλανήτη θα χτυπά στη Μαδρίτη όπου διεξάγεται η συνδιάσκεψη των ηγετών του κόσμου, πλην Τραμπ, για την κλιματική αλλαγή. 

Πενήντα πολιτικοί ηγέτες και εκατοντάδες διπλωμάτες καλούνται να πάρουν μέτρα για να σωθεί το μεγάλο σπίτι όλων μας και να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Από τις ΗΠΑ θα παραστεί η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου, υποδηλώνοντας ουσιαστικά την αντίθεση των Δημοκρατικών αλλά και πολλών Ρεπουμπλικάνων με την πολιτική Τραμπ για το κλίμα και την άρνηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Γκουτιέρες τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ότι αυτό που πραγματικά λείπει είναι η πολιτική πρωτοβουλία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την υποθήκευση του μέλλοντος του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Το σημείο μηδέν για την επιστροφή στην κανονικότητα για το κλίμα στον πλανήτη μας ίσως να έχει ξεπεραστεί επισημαίνουν επιστήμονες αλλά και φωνές πολιτών από όλα τα μέρη του κόσμου, ζητώντας από αυτούς που ηγούνται να κάνουν ότι είναι απαραίτητο άμεσα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η απαίτηση αυτή από τα νέα παιδιά σε όλο τον κόσμο καθώς το δικό τους αύριο κινδυνεύει από τις πολιτικές του σήμερα.

Στη συνδιάσκεψη βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η αλλαγή που πρέπει να συντελεστεί και από τη χώρα μας θέλει τομές που θα πρέπει να την οδηγήσουν στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα καθώς έχει λόγω κλίματος τη δυνατότητα για να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σχόλια Facebook