Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρήστος Κοκοτίνης – Υποψήφιος Δήμαρχος (Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη)

Χρήστος Κοκοτίνης – Υποψήφιος Δήμαρχος (Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη)

372

«Στο όραμα που έχουμε για την πόλη μας, αναφέρουμε συγκεκριμένους βασικούς στόχους με βάση την πολιτική και αυτοδιοικητική φιλοσοφία που έχει η παράταξη μας, με δεδομένο ότι είναι μια αριστερή παράταξη με ιστορία, επεξεργασμένες θέσεις και δράσεις στην πόλη.

Για να επιτευχθεί το όραμα μας πρέπει να συντρέξουν οι προϋποθέσεις θεσμικές, κινηματικές κλπ. Συγκεκριμένα η απλή αναλογική στους Δήμους είναι μια δυνατότητα αλλά δεν αρκεί από μόνη της για να γίνει μια μεγάλη ανατροπή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά το σπάσιμο του δημαρχοκεντρικού μοντέλου. Πρέπει οι δημοτικές παρατάξεις χωρίς να κρύβουν τις διαφορές τους να συνθέτουν σε κοινή θετική δράση προς όφελος των πολιτών έχοντας και τη στήριξη των φορέων και κινημάτων της πόλης.

Όμως, στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει να δοθούν από την πολιτεία ξεκάθαρες αρμοδιότητες και πόροι προσωπικό κυρίως εξειδικευμένο, να μειωθεί η αφόρητη γραφειοκρατία, να ενισχυθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η εκπαίδευση ου προσωπικού ώστε η εργασία του να γίνει πολύ πιο παραγωγική.

Για μας λοιπόν η ανάπτυξη της δημοκρατίας σημαίνει ευθύνη, διαφάνεια και κινητοποίηση των αστείρευτων δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης έτσι ώστε με αυτές τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε:- Όλα τα ακίνητα του δημοσίου που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ να δοθούν στους δήμους για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών για παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους καθώς και βιοκλιματικό πάρκο στο Χαλικάκι. – Σταμάτημα διαμπερούς κυκλοφορίας, υπογειοποίηση λεωφόρου Αλίμου – Κατεχάκη.- Προστασία Υμηττού – απομάκρυνση ΚΥΤ από τον Υμηττό όπως προβλέπει και η τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ.- Η καθαριότητα στην πόλη να είναι πρωταρχικός σκοπός με έμφαση στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης. – Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων με αξιοποίηση ενεργειακών κοινοτήτων- Στήριξη σχολείων με απαραίτητες επισκευές κτιρίων και προμήθεια εξοπλισμού- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου- Ανάπτυξη κοινωνικής αλληλεγγύης στο έπακρο- Με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες και ΑΜΕΑ – Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ

Ο Χρήστος Βασιλείου Κοκοτίνης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 στους Δομιανούς Ευρυτανίας από γονείς αγρότες. Το 1966 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Από το έτος 1995 κατοικεί στην Ηλιούπολη. Σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής εργάστηκε ως λογιστής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ από το έτος 1984 έως σήμερα εργάζεται ως Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής. Από την αρχή της φοιτητικής του ζωής ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δράση στο χώρο της αριστεράς. Διετέλεσε Πρόεδρος Ευρυτάνων φοιτητών από το 1975 έως το 1977 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανευρυτανικής ένωσης από το 1978 έως 1980 Από το 2004 έως το 2007 ήταν εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου των αντιπροσώπων (Σ.Τ.Α.) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Από το 2008 έως σήμερα συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε Επιτροπές του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 στη γνωμοδοτική επιτροπή Περιφέρειας Αττικής. Έχει διδάξει σε σεμινάρια στους Ο.Τ.Α. (Αναλυτική λογιστική), στη Νομαρχία Αθηνών (φορολογικά και λογιστικά θέματα) καθώς και σε ιδιωτικές εταιρείες. Έχει πραγματοποιήσει ελέγχους σε Δήμους και Δημοτικές επιχειρήσεις στα πλαίσια των επαγγελματικών του εργασιών.Σήμερα είναι μέλος στο δ.σ. της ΠΕΔΑ και  σύνεδρος  στην ΚΕΔΕ. Παντρεμένος με τη Σταυροπούλου Κωνσταντίνα καθηγήτρια φιλόλογο και πατέρας δύο παιδιώv.

Σχόλια Facebook