Αρχική ΘΕΜΑΤΑ Athens Retro Festival 2019

Athens Retro Festival 2019

515

Του Στάθη Συνοδινού

Το ταξίδι των αναμνήσεων ξεκίνησε από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου 2019 στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Σα να είσαι πάλι παιδί, ξαναμπαίνεις στη μηχανή του χρόνου και ξαναζείς τις περασμένες δεκαετίες, φέρνοντας μοναδικές αναμνήσεις.

Θεματικά σκηνικά, παλιά οχήματα, κουστούμια εποχής, συλλεκτικά εκθέματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα και φυσικά τα λατρεμένα παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια και κονσόλες.

Ο Στάθης Συνοδινός βρέθηκε εκεί για λογαριασμό του dday.gr στην έναρξη της έκθεσης και σας μεταφέρει μια εικόνα μοναδική.

Μπαίνοντας στην έκθεση αμέσως το μάτι σου πέφτει όπως αναφέραμε στα λατρεμένα ηλεκτρονικά παιχνίδια και φλιπεράκια. Από τα αγαπημένα και το παιχνίδι ποδοσφαίρου Tekhan World Cup, όπως και το φλιπεράκι με τον πράκτωρ 007.

Συνεχίζοντας ξαναζούμε ένα θεματικό δωμάτιο με παλιές τηλεοράσεις δεκαετίας 80 όπως και πολλές βιντεοκασέτες.

Το επόμενο περίπτερο είναι από τα καλύτερη του Athens Retro festival, μοναδικές κονσόλες που πολλοί αναπόλησαν όταν ήταν παιδιά και εδώ βρήκαν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν

Atari, Commodore 64, Amiga, Amstrad 6128, Spectrum ενώ δεν έλειψε και ένα πολύ σπάνιο κομμάτι της Toshiba το οποίο είχε γενέθλια καθώς πρωτοκυκλοφόρησε στις 27/6/1983!

Εμείς τιμήσαμε το Ms Pacman στο Spectrum και το θρυλικό Kick off 2 στην Amiga 500.

Ένα από πολύ ωραία θεματικά δωμάτια που συναντήσαμε ήταν η ομάδα αναβίωσης του Ελληνικού Στρατού 1940, με κουστούμια εποχής και πολλά αντικείμενα τα οποία είχαν σκοπό να μεταδοθεί η εικόνα του Έλληνα στρατιώτη κατά τα πρώτα χρόνια του Β Παγκοσμίου πολέμου. Στη φωτό ο συνεργάτης μας Στάθης Συνοδινός με τα μέλη της ομάδας καθώς και φωτο με αντικείμενα παροχής πρώτων βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αξιομνημόνευτα επίσης ήταν τα θεματικά δωμάτια του ρετρό κουρείου, της σχολικής τάξης και του ραφείου με φορέματα εποχής.

Η κουζίνα της δεκαετίας του 60 με πολλά ανάλογα αντικείμενα εποχής όπως ψυγείο, κουζίνα, αναψυκτικά κα σε κάνει να βρίσκεσαι ταυτόχρονα στην εποχή αυτή , ενώ διακρίνονται σε μια γωνία παλιά κοριτσίστικα κουζινικά παιχνίδια …

Βρήκαμε επίσης το πρώτο πικαπ που κυκλοφόρησε ποτέ μάρκας RCA το οποίο και αποθανατίσαμε…

YΣτο διάβα σου διακρίνονται αρκετοί ρετρό ήρωες  όπως ο Μίκυ και η Μίνυ, ο Μπάτμαν και οι Blues Brothers, ανάμεσα από παλιά αυτοκίνητα.

Ο Στάθης Συνοδινός με τον Μπάτμαν

Καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, σου προσφέρεται δωρεάν μπύρα σε ένα σταντ όπου βγάλαμε και αναμνηστική φωτο με τις σερβιτόρες και άλλους θαμώνες του φεστιβάλ

Τέλος, πολλά χάπενινγκς ακολούθησαν από το απόγευμα έως το βράδυ, με πολύ τραγούδι, χορό από τις παλιές δεκαετίες, Έλβις Πρίσλευ, μουσική ντίσκο και ροκ εν ρολ ενώ δεν έλειψε και παράσταση με τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται με πολλές εκπλήξεις και χάπενινγκς στό όνειρο του χρόνου…

Σχόλια Facebook