Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποστόλης Στασινόπουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος (Συνεργοί με την Ηλιούπολη)

Αποστόλης Στασινόπουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος (Συνεργοί με την Ηλιούπολη)

242
Αποστόλης Στασινόπουλος

«Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη είναι μια νέα δημοτική κίνηση πολιτών που δημιουργήθηκε μέσα σε μια περίοδο που τα παραδοσιακά πολιτικά σχήματα αδυνατούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Δεν προέρχονται από κανέναν κομματικό μηχανισμό, ούτε έχουν κάποια κομματική υποστήριξη. Αντιθέτως αποτελούνται από ενεργούς πολίτες της Ηλιούπολης με χρόνια ανάμιξης στα κοινά της πόλης, με δημοκρατικό ήθος και όραμα και με πάθος να συμμετέχουν και να προσφέρουν για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. 

Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη θέλουν να κάνουν πράξη μια νέα κουλτούρα συμμετοχής και διαλόγου στον τόπο μας. Οι γνωστές μέχρι σήμερα πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μας κληρονόμησαν συγκεντρωτικές διοικήσεις με αυταρχικά χαρακτηριστικά και έντονη την ύπαρξη του δημαρχοκεντρικού μοντέλου. Πιστεύουμε πως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί ένα δημοκρατικό μέτρο που προσανατολίζεται στο να μπουν τέλος σε όλα τα παραπάνω. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού πόλου στην Ηλιούπολη με προοδευτικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και με άξονα την δημόσια διαβούλευση θεσμών, φορέων και πολιτών για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας αφορούν. Στην προσπάθεια μας, καθοριστική σημασία έχει η συμβολή και η συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Νέοι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει μέσα στα χρόνια της κρίσης και φέρουν μαζί τους νέες ιδέες, προοπτικές και οράματα για το μέλλον της πόλης μας και την αλλαγή του παραδείγματος που επικρατεί. 

Οραματιζόμαστε μια Ηλιούπολη προοδευτική, με ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τη μισαλλοδοξία, με άξονες την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, τα ανοιχτά σχολεία για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, τους διακριτούς ρόλους με την εκκλησία, την οικολογία, την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, την κυκλική οικονομία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την ζωοφιλία. Μια Ηλιούπολη σύγχρονη, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών ως αρωγό της ανάπτυξης δημοκρατικών σχέσεων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια Ηλιούπολη συμμετοχική, με ισχυρή την φωνή των πολιτών, με ουσιαστικό δημόσιο διάλογο, με διαφάνεια και διαβούλευση.

Οραματιζόμαστε με την κοινωνία και όχι απλά για την κοινωνία της Ηλιούπολης».

Αποστόλης Στασινόπουλος,
Υποψήφιος Δήμαρχος της κίνησης Συνεργοί με την Ηλιούπολη 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αποστόλης Στασινόπουλος είναι γεννημένος το 1993. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αρθογραφούσε συστηματικά σε έντυπα και διαδικτυακούς ιστοτόπους, ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί στην Εφημερίδα των Συντακτών και στα Ενθέματα της Αυγής. Από νεαρή ηλικία έχει αναπτύξει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στην Ηλιούπολη, ενώ το 2018 ανακοίνωσε για πρώτη φορά την υποψηφιότητα του ως δήμαρχος Ηλιούπολης με την κίνηση «Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη». Ήταν ενεργό μέλος του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» που το 2013 δέχθηκε επίθεση από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.  

Σχόλια Facebook