Αρχική ΝΟΤΙΑ Ανεξέλεγκτη φωτιά στην νοτιοανατολική Αττική – Εκκενώσεις οικισμών και επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων...

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην νοτιοανατολική Αττική – Εκκενώσεις οικισμών και επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης

66

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή των Καλυβίων και της Κερατέας Αττικής και έχει φτάσει μέσα σε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής, όπως η Φέριζα, ο Άρης, ενώ στο σημείο επιχειρούν 118 και πλέον πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 εναέρια μέσα. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αυτό δημιουργεί προβλήματα στις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι  κάτοικοι και όσοι βρίσκονται στην περιοχή, ενημερώνονται από το 112 για τον κίνδυνο που υπάρχει.

Όπως έχει γίνει γνωστό έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Πρόβλημα για την μετάδοση της πυρκαγιάς αποτελούν τα ακαθάριστα οικόπεδα που υπάρχουν την περιοχή και τα οποία έχουν υψηλή βλάστηση η οποία με τον άνεμο βοηθά τη φωτιά να επεκτείνεται. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα εναέρια μέσα, καθώς και τα υδροφόρα μέσα του Δήμου Σαρωνικού και των άλλων όμορων Δήμων, δίνουν τη δική μεγάλη μάχη για να προλάβουν τη νύχτα και να μπορέσουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.  

Σχόλια Facebook